jueves, 12 de diciembre de 2013

CORREGIR ELS EXCESSOS NADALENCS


L'article anterior parlava de com compensar els excessos nadalencs...però un SEGUIDOR DEL BLOG ens va demanar com poder corregir-los en cas de que ens haguem descontrolat una mica... Doncs aquí publiquem la resposta perquè tots vosaltres us pogeu beneficiar. 

CORREGIR ELS EXCESSOS NADALENCS
                                      
Arriben les festes de Nadal, i junt amb elles els excessos que poden afectar a la nostra salut. Els sopars de empresa, reunions, menjars amb família i amistats etc pot portar a que el nostre consum alimentari i d’alcohol augmenti durant aquests dies de forma moderada.

Aquest excés de menjar habitualment copiós i d’alcohol pot dur a una sèrie de trastorns estomacals com diarrees, vòmits, acidesa, augment d’àcid úric a persones de risc, etc. Aquests problemes es poden evitar escollint millor els aliments que prenem, i sobretot les quantitats. També  es important mastegar be els aliments i no abusar de carns i aliments molt grassos i quan sigui possible substituir-los per verdures o aliments rics amb fibra.

L’augment del consum d’alcohol per altra banda pot passar factura al nostre organisme. De fet, la ressaca es un dels trastorns lleus més freqüent durant les festes. Aquesta es manifesta en símptomes com mal de cap, deshidratació, mareig, nàusees i acidesa estomacal.
Per prevenir-la lo millor es consumir quantitats moderades d’alcohol, però en cas de patir-la, hem de beure molt de líquid per evitar la deshidratació, sobretot sucs de fruites rics amb vitamines, i aliments que no irriten la mucosa com el iogurt o les fruites.

Lògicament, l’exercici físic per compensar els excessos es el més adequat.

Aquí us deix un quadre que resumeix molt be els consells nutricionals i els medicaments més recomanables que s’empren per corregir aquestes molèsties tan habituals durant les festes:





ESPER QUE US SIGUI ÚTIL!

si teniu mes dubtes o inquietuts a resoldre relacionades amb la salut i l'educació enviau un email a compartimsalut@gmail.com 


No hay comentarios:

Publicar un comentario