miércoles, 4 de diciembre de 2013

COMPENSAR ELS EXCESSOS NADALENCS

COMPENSAR ELS EXCESSOS NADALENCS


El més ideal seria dur una dieta equilibrada i variada tot l’any i tenir ben clar que els excessos nadalencs han de ser puntuals uns dies senyalats.
Es importantíssim intentar compensar o equilibrar el conjunt de la dieta durant dies tant senyalats, es a dir, si tenim un sopar copiós, procurar fer un dinar més lleuger i al revés.

El que em de tenir clar, es que la clau es compensar, i que no ens em de saltar cap menjar, ja que no ens ajuda a evitar agafar pes, sinó que incrementa la sensació de gana que tindrem al següent menjar i per tant, acabarem menjant més del que ens correspon.

Aquí us deix 20 claus o consells que us poden ser útils per compensar una mica els excessos nadalencs:


  1. Planificar els menús abans de les dates de festa.
  2. Mastegar els aliments, poc a poc o intentar no abusar de les quantitats.
  3. Berenar si o si. Es important que encara que el sopar sigui fort, ens alimentem amb un berenar lleuger asseguts a taula, així alhora de dinar les nostres ganes de menjar no estaran augmentades i tindrem menys ansietat.
  4. Menjar un iogurt al dia afavoreix la digestió.
  5. Aprofitar l’ensalada com a entrant o primer ja que ajuda a fer una correcte digestió
  6. Repartir les sobres amb la resta de amics o familiars, així tindrem menys coses que menjar el dia després.
  7. Procurar llevar la sucres del cafè o de alguns postres. Intentar sinó menjar el dolç solament un cop al dia, i no després de cada dinar i sopar.
  8. Els postres poden ser elaborats amb algun producte lacti, com iogurt o formatge fresc desnatat, ja que son mes baixos en greixos i ens ajuda a mantenir la flora intestinal.
  9. Servir el turró amb porcions petites i els “mantecados” o polvorons per la meitat.
  10. Evitar afegir molta sal als aliments.
  11. Per contrarestar els gasos afegir en les ensalades aliments com la soja.
  12. Abans de sopar i dinar menja un petit tros de pa per preparar l’estomac i evitar els gasos gràcies al blat.
  13. Intentar caminar una hora al dia per millorar la digestió i cremar una mica l’excés de calories.
  14. Beure aigua de forma moderada-abundant.
  15. En compte amb l’alcohol: es altament calòric. Intenta introduir aigua en el menjar, no solament alcohol.
  16. No beure alcohol amb l’estomac buit.
  17. Triar els menús amb peix per sopar, ja que la seva proteïna es més fàcil de digerir i el seu contingut en greix es menor que el de la carn vermella.
  18. Procurar que la base dels plats sigui la verdura per tal de neutralitzar la acidesa del peix i la carn
  19. La pinya es una gran elecció aquests dies, per la seva acció diürètica i l’alt contingut amb fibra.
  20. Oferir als convidats fruits secs amb càscara ( anous, avellanes, ametlles..) Així no els mengem de forma tan desmesurada.


 ESPER QUE US SIGUIN ÚTILS!


1 comentario: