COMPENSAR ELS EXCESSOS NADALENCS
El més ideal seria
dur una dieta equilibrada i variada tot l’any i tenir ben clar que els excessos
nadalencs han de ser puntuals uns dies senyalats.
Es importantíssim intentar
compensar o equilibrar el conjunt de la dieta durant dies tant senyalats, es a
dir, si tenim un sopar copiós, procurar fer un dinar més lleuger i al revés.
El que em de tenir
clar, es que la clau es compensar, i que no ens em de saltar cap menjar, ja que
no ens ajuda a evitar agafar pes, sinó que incrementa la sensació de gana que
tindrem al següent menjar i per tant, acabarem menjant més del que ens
correspon.
Aquí us deix 20 claus o consells que us poden ser útils per compensar una mica els excessos nadalencs:
- Planificar els menús abans de les dates de festa.
- Mastegar els aliments, poc a poc o intentar no abusar de les quantitats.
- Berenar si o si. Es important que encara que el sopar sigui fort, ens alimentem amb un berenar lleuger asseguts a taula, així alhora de dinar les nostres ganes de menjar no estaran augmentades i tindrem menys ansietat.
- Menjar un iogurt al dia afavoreix la digestió.
- Aprofitar l’ensalada com a entrant o primer ja que ajuda a fer una correcte digestió
- Repartir les sobres amb la resta de amics o familiars, així tindrem menys coses que menjar el dia després.
- Procurar llevar la sucres del cafè o de alguns postres. Intentar sinó menjar el dolç solament un cop al dia, i no després de cada dinar i sopar.
- Els postres poden ser elaborats amb algun producte lacti, com iogurt o formatge fresc desnatat, ja que son mes baixos en greixos i ens ajuda a mantenir la flora intestinal.
- Servir el turró amb porcions petites i els “mantecados” o polvorons per la meitat.
- Evitar afegir molta sal als aliments.
- Per contrarestar els gasos afegir en les ensalades aliments com la soja.
- Abans de sopar i dinar menja un petit tros de pa per preparar l’estomac i evitar els gasos gràcies al blat.
- Intentar caminar una hora al dia per millorar la digestió i cremar una mica l’excés de calories.
- Beure aigua de forma moderada-abundant.
- En compte amb l’alcohol: es altament calòric. Intenta introduir aigua en el menjar, no solament alcohol.
- No beure alcohol amb l’estomac buit.
- Triar els menús amb peix per sopar, ja que la seva proteïna es més fàcil de digerir i el seu contingut en greix es menor que el de la carn vermella.
- Procurar que la base dels plats sigui la verdura per tal de neutralitzar la acidesa del peix i la carn
- La pinya es una gran elecció aquests dies, per la seva acció diürètica i l’alt contingut amb fibra.
- Oferir als convidats fruits secs amb càscara ( anous, avellanes, ametlles..) Així no els mengem de forma tan desmesurada.
ESPER QUE US SIGUIN ÚTILS!
Molts bons consells!! Avam si ho podem complir per nadal!
ResponderEliminar